voorwoord

iBestuur Congres 2021, online en op locatie

Het iBestuur Congres 2021 is een online congres met volop mogelijkheden tot interactie met als extra een debatprogramma op locatie voor genodigden. Centraal staan de digitale transformatie en de relatie tussen overheid en samenleving.

De digitale transitie is een onomkeerbaar proces dat beleid en uitvoering, maar ook het functioneren en de organisatie van die overheid, op zijn kop zet; dat diep ingrijpt in het werkzame leven van ambtenaren en bestuurders, ja, dat zelfs raakt aan de identiteit van diezelfde overheid. De relatie met de samenleving ligt onder het vergrootglas, zie ook de recente Kamer-onderzoeken.


Op het iBestuur Congres 2021 onderzoeken overheid, wetenschap en IT-sector samen in meer dan vijftig break-out-sessies de grootste uitdagingen. Thema’s lopen uiteen van realtime democracy tot digitaal leiderschap, van het Deense model tot het Europese e-ID, en van digitale soevereiniteit tot Open op Orde. Tijdens het plenaire debat met Franc Weerwind, Jaap Smit, Renske Leijten en staats­secretaris Knops (onder vanzelfsprekend voorbehoud), staan ook de relatie tussen burger en overheid, en de rol van de digitalisering hierbij, centraal.


Het iBestuur Congres 2020 werd gewaardeerd met een 9! Voor wie efficiënt kennis wil vergaren en delen bleek digital only een efficiënte oplossing. Het iBestuur Congres 2021 wordt opnieuw een online congres. Alle sessies en het plenaire programma worden live gestreamd. Op locatie vindt een coronaproof programma plaats voor 150 genodigde bestuurders waarbij volop ruimte is voor debat en ontmoeting.

15 september 2021

Fokker Terminal, Den Haag

Online van 10.00 - 18.00 uur

Op locatie van 11.30 - 19.00 uur

Voor bestuurders en beslissers van overheid en partners