voorwoord

iBestuur Congres 2022, online en op locatie

Het jaarlijkse iBestuur Congres is hét congres over digitalisering bij de overheid, speciaal voor bestuurders en beslissers uit de overheid en de IT-sector. Centraal staan de digitale transformatie en de relatie tussen overheid en samenleving. Het congres biedt volop mogelijkheden tot interactie voor zowel de online deelnemer als de deelnemer op locatie.

Het aantal digitale toepassingen dat ingezet kan worden bij de uitvoering van beleid, neemt nog steeds toe. Tegelijkertijd brengt dit ook toenemende verantwoordelijkheden met zich. Het gebruik van digitale informatie vereist dat de data vertrouwelijk en betrouwbaar zijn. Maar gegevens moeten ook op een ethische manier ingezet worden. De toeslagenaffaire leert ons dat dat helaas niet altijd het geval is.


Hoe de overheid de menselijke maat kan bewaren en bewaken is de centrale vraag van het iBestuur Congres 2022. Samen met de wetenschap en de IT-sector onderzoeken bestuurders in meer dan dertig break-out sessies de grootste uitdagingen. De onderwerpen lopen uiteen van duurzame datacenters tot burgervertrouwen en van ruimtevaart tot een herkenbare digitale overheid. Met bijdragen van o.a. Alexandra van Huffelen, Arre Zuurmond en Arno Visser belooft het een interessante en leerzame dag te worden.


Het iBestuur Congres 2022 is een hybride congres, waarbij alle sessies en het plenaire programma live worden gestreamd. Zowel op locatie als online kunnen de deelnemers met elkaar in gesprek om van elkaar te leren, zich te informeren en bij te praten.

14 september 2022

Fokker Terminal, Den Haag

Op locatie van 9.30 - 18.30 uur

Online van 10.00 - 16.45 uur

Voor bestuurders en beslissers van overheid en partners