Sessies ronde 3

Wat een moderne bestuurder met API’s moet

De overheid ontwikkelt API’s omdat deze nodig zijn voor een efficiënte en veilige uitwisseling van gegevens. Maar wat zijn API’s eigenlijk? Waarom zijn ze zo belangrijk voor een moderne informatiehuishouding? Dat maken we duidelijk aan de hand van het eigenwijze en inspirerende verhaal van Tikkie – van ABN AMRO.


Met: Koen Adolfs, Cathy Dingemanse, Theo Peters, Larissa Zegveld

Sessies ronde 3

Dus jij wilt datagedreven werken?

Datagedreven werken is essentieel voor het vervullen van de maatschappelijke opgaven in het domein van de fysieke leefomgeving. In woord en beeld vertelt Roeland Allewijn, CDO bij Rijkswaterstaat vanuit de uitvoeringspraktijk wat datagedreven werken inhoudt en wat er voor nodig is om het te doen slagen.


Met: Roeland Allewijn, Joyce Zegeling

Sessies ronde 3

Een digitale overheid: doen de Denen het beter?

Hoe verhoudt het Deense digitaliseringsbeleid zich tot het Nederlandse? Marieke van Wallenburg (BZK) en Nathan Ducastel (VNG Realisatie) gaan in gesprek over recente bevindingen door PwC en NSOB en het vormgeven van de digitale overheid.


Met: Lars Cante, Nathan Ducastel, Hans Christian Jelstrup, Jeanette Krol, Henk Den Uijl, Marieke van Wallenburg

Sessies ronde 3

De inkoopcommunity als bron van innovatie en digitalisering

Een sessie over de kracht van enthousiasme, de uitvinding van het wiel en de inzet van de inkoopcommunity bij innovatie en digitalisering.


Met: Bart Cooijmans, Richard Lennartz

Sessies ronde 3

Is jouw organisatie klaar voor Europe’s Digital Decade?

Het digitale decennium van de EU ontwikkelt zich langs vier hoofdlijnen: digitale vaardigheden, een veilige en duurzame digitale infrastructuur, digitale transformatie van bedrijven en digitalisering van overheidsdiensten. Waarom speelt een veilig connectiviteitsplatform een cruciale rol voor de BV Nederland in de Europe’s Digital Decade?


Met: Johan Arts, Diederik van Leeuwen, Paul Tang, Jacco Vonk

Sessies ronde 3

Digitaal leiderschap brengt I in het hart

Zoeken naar andere manieren van samenwerken om digitale kansen te benutten; binnen én buiten de overheid. Digitalisering raakt alle fasen van de beleidscyclus en wordt steeds meer ‘chefsache’. Wat betekenen dit voor de positionering van de I? Wat is er nodig in besturing en governance om de volgende stappen in de digitale transformatie te kunnen zetten?


Met: Martiene Branderhorst, Gerdine Keijzer-Balde, Nienke Weegink

Sessies ronde 3

Informatie houdt open huis

Informatie is een wezenlijke grondstof voor de werking van ons overheidsapparaat en vitaal voor verantwoording in onze democratie. Informatie mag niet kwijt zijn, laat staan dat er twijfel is over de juistheid en echtheid ervan. Met Open op Orde heeft het kabinet Rutte III een grootscheepse verandering van de informatiehuishouding van het rijk in gang gezet.


Met: Jaap Haenen, Lucas Lombaers

Sessies ronde 3

Van droom naar realisatie, de verbrede arbeidsmarkt dienstverlening van de toekomst

Algemeen directeur Tof Thissen en programmadirecteur WORKit Anno Maring van UWV WERKbedrijf gaan in gesprek over de hervorming van de arbeidsmarkt en werken aan één verbrede arbeidsmarkt dienstverlening, fysiek en digitaal.


Met: Friso Douwstra, Ton Heerts, Jomark Kool, Anno Maring, Peter Smit, Tof Thissen

Sessies ronde 3

Hoe de publieke sector de cloud optimaal in kan zetten

Om op een duurzame manier flexibele en innovatieve diensten aan werknemers en burgers te kunnen bieden, moet de publieke sector de cloud zo effectief mogelijk in gaan zetten. Aan de hand van voorbeelden laat TCS zien hoe organisaties door hun cloudstrategie klaar zijn voor de toekomst.


Met: Ewout Bouwman, Samuel Kuruvilla

Sessies ronde 3

Markt & Overheid debat: Digitalisering als maatschappelijke motor

Maarten Schurink, SG van minBZK, ‘ondervraagt’ een vijftal bestuurders uit de IT-sector – en partners van het iBestuur Congres – naar aanleiding van het NLdigital Manifest ‘Digitalisering als maatschappelijke motor’.


Met: Maarten Schurink, Erwin Angelier, Sergej Berendsen, Rob Nijman, Wilco Riemersma, Zsolt Szabo