Plenair programma

Voorbeschouwing

Het iBestuur Congres 2020 is als de Champions League-finale: de topspelers op het veld, de trainers en de verzorging langs de lijn, en de kijkers thuis achter de buis. Alle reden om – met een knipoog naar de voetballerij – de uitzending te beginnen met een informele voorbeschouwing vanuit de Skybox. Aan tafel bij dagvoorzitter Onno van Veldhuizen bespreken Emine Özyenici, Maarten Hillenaar en Jos de Groot de ins en outs van het congres, de spelers en de opstellingen, het veld en de tactiek.

Plenair programma

Plenair debat

Ook voor het plenaire programma is de grote zaal ingeruild voor de knusse Skybox met uitzicht op de atletiekbaan. Als in een heuse talkshow verschijnen er diverse gasten aan tafel bij dagvoorzitter Onno van Veldhuizen. Met Raymond Knops over de geleerde lessen van de coronacrisis; een debat met Franc Weerwind, Henk Geveke en Lourens Visser over de digitale stroomversnelling. En een gesprek met Anka Mulder en Rob Mudde over het I-Partnerschap Rijk-Hoger Onderwijs.

Plenair programma

De afsluiting

Voor de afsluiting schuiven we nog één keer aan bij de dagvoorzitter Onno van Veldhuizen, aan tafel in de skybox boven de atletiekbaan. Diederik Samsom is kabinetschef van Europees commissaris Frans Timmermans. Hij gaat in een videoboodschap in op de mogelijkheden die de Green Deal en de digitale stroomversnelling samen bieden om alle crises het hoofd te bieden. Rianne Blacquière, organisator van bijna alle eerdere iBestuur Congressen, presenteert De grote Ken je iBestuur-klassiekers PubQuiz.