voorwoord

iBestuur Congres 2020 ‘digital only!’: Champions League-finale

Drie keer werd de opzet van het iBestuur Congres 2020 door corona omgegooid. De beoogde ‘digitale Olympiade’ op 1 juli met 1000 man op locatie Papendal veranderde in april in een hybride ‘living lab’ op 11 september met 250 mensen op locatie en het dubbele aantal deelnemers dat vanuit huis mee zou doen.


Minder dan drie weken voor de congresdatum, werd duidelijk dat ook die opzet niet verantwoord was. Elf zalen werden omgebouwd tot studio’s: met dertig camera’s, veertig technici werd het iBestuur Congres 2020 ‘digital only!’ Hoewel ‘digital only!’? Een vergelijking met de Champions League-finale past misschien beter: topspelers op het veld, trainers, invallers en verzorgers langs de lijn, en de kijkers thuis voor de buis.


Met 145 sprekers in meer dan vijftig sessies op Papendal was het nog een flink fysiek gebeuren. De 756 online deelnemers waardeerden het zeer. Ze bekeken gemiddeld bijna vier sessies per deelnemer en ze waardeerden het congres en het programma met een dikke 9!


In deze e-zine niet alleen een terugblik op het iBestuur Congres 2020: u kunt het iBestuur Congres echt vrijwel helemaal integraal terugkijken! In het video-overzicht achterin dit magazine vindt u de videoregistraties van bijna alle sessies en het plenaire programma. Dat is dan wel weer mooi meegenomen van ‘digital only!’.

Deze special is gerealiseerd door iBestuur in samenwerking met Future Lab.

Meer informatie op

ibestuurcongres.nl


Deel dit magazine:

E-mail
Twitter
LinkedIn