Sponsorsessie CGI

Berichten van het coronafront – Hoe informatievoorziening zich in een wereldwijde crisis onmisbaar maakt

De impact van het coronavirus en de lockdown is enorm. Op gewenste afstand, maar toch volop verbonden met elkaar doorlopen we sindsdien de 3R fases van de pandemie – Respond, Rebound, Reinvent. Overheidsbestuurders over hun ervaringen aan het coronafront. Hoe beleven zij de crisis vanuit hun perspectief – de zorg en economie? Welke rol speelt de informatievoorziening?

Met: Margreet de Graaf, Veiligheidsregio Friesland; Johan Maas, RVO; Wilco Riemersma, CGI

Sponsorsessie Dataiku

Van datagedreven werken naar datagericht samenwerken

De directie Belastingen van de gemeente Amsterdam is een aantal jaar geleden gestart met de implementatie van datagedreven werken. Daarbij is een beroep gedaan op data science en kunstmatige intelligentie (AI). Het programma heeft drie centrale thema’s: processen, mensen en technologie. In een interactieve sessie deelt de directie Belastingen hoe data science en kunstmatige inteligentie (AI) de doelstellingen van datagedreven werken versterken.

Met: Frank Bakker, gemeente Amsterdam; Frank de Nijs, Centric; Wouter Kroon, Dataiku

Sponsorsessie IBM

Working Apart Together (As One)

Van samenwerken komen de mooiste zaken. Niemand kan het echt alleen. Gaat het niet om het bundelen van kennis, dan gaat het wel om het verkrijgen van draagvlak. Maar hoe werk je het beste samen in de anderhalvemetersamenleving? Hoe draag je zelf bij, en hoe motiveer je anderen? Wat zijn de mogelijkheden om in een virtuele of hybride sessie het energieniveau hoog te houden?

Met: Rob Nijman, directeur Centrale Overheid, IBM; Menno Bouma, project manager, IBM

Sponsorsessie IMAGEM

Versnel de digitale transformatie met locatie-intelligentie

Van het delen van informatie tussen afdelingen, het beheren van middelen op afstand, tot het verbinden en communiceren met burgers: locatie-intelligentie is nodig voor informatiegestuurde activiteiten en op feiten gebaseerde besluitvorming. In deze sessie gaat het over slim toepassen van big data en technologie met voorbeelden hoe locatie-intelligentie slimme besluitvorming kan vereenvoudigen en de digitalisering van kenniswerk kan versnellen.

Met: Frans Jorna, Themadirecteur dienstverlening, gemeente Apeldoorn; Wouter Brokx, CEO Imagem

Sponsorsessie Mavim

Duurzame digitale informatiehuishouding aan de hand van een digital twin

Onbewust beschikt de organisatie al over relevante kennis en informatie; echter zit de kennis vaak in de hoofden en is de informatie verkokerd op afdelingen en statisch opgesloten in documenten. Organisaties maken steeds vaker een start met het stap voor stap opbouwen van een dynamische, virtuele weergave van een organisatie in operationele context: de digitale tweeling.

Met: Peter de Haas, KPMG; Wouter van den Ham, Mavim

Sponsorsessie METRI

Hoe Agile helpt om grote softwareprojecten te doen slagen

Een realistische begroting is een essentieel instrument om tot een aanvaardbare slaagkans van projecten te komen. Als je met onrealistische verwachtingen aan een project begint, is er een grote kans dat er forse tot zeer forse overschrijdingen komen qua uren, geld en doorlooptijd én een tegenvallende kwaliteit.

Met: Sergej Berendsen, General Director bij Metri

Sponsorsessie Microsoft

Responsible technology inclusief privacy en security

Naarmate de samenleving verder digitaliseert, worden vraagstukken over privacy, veiligheid en compliance, en de ethische implicaties van kunstmatige intelligentie, algoritmes en de explosie aan data, steeds complexer. Microsoft is zich bewust van haar rol om technologie verantwoord, veilig en vertrouwd te ontwikkelen en implementeren. In deze sessie een overzicht van de verschillende onderwerpen op dit gebied, zoals open data, cybersecuritynormen, gezichtsherkenningstechnologie en de ethiek van AI.

Met: Rob Elsinga, National Technology Officer, Microsoft Nederland

Sponsorsessie TOPdesk

Bereid je voor op de échte revolutie van AI

Artificial Intelligence wordt vaak neergezet als een revolutie. De techniek erachter is zeker revolutionair. Maar wat veel belangrijker is, is dat we door AI de functionele kant van software fundamenteel anders gaan benaderen. Hoe ontwikkelt software zich de komende jaren en welk effect heeft dat op de gebruikende instanties? Welke stappen moeten nu ingezet worden om straks het maximale uit de nieuwe mogelijkheden te halen?

Met: Arvind Ganga, Teamleider Software Development-afdeling, TOPdesk